European Parliament



2019 - 2024

Committee on Agriculture and Rural Development

FINAL PROGRAMME

Hearing on

"Enabling innovation for sustainable agriculture"

16 March 2021, 13.45-15.45, Brussels Room: SPAAK 1A2

13:45 - 13:55	Welcome and opening remarks by Mr Norbert LINS , Chair of the Committee on Agriculture and Rural Development (10 minutes)
13:55 - 14:45	Panel 1: 'Innovation in key agriculture sectors'
13:55 - 14:05	Animal husbandry
	Mrs Kirsten WOSNITZA, Dairy farmer, Germany (10 minutes)
14:05 - 14:15	Plant production
	Dr. Yvonne COLOMER, Executive Director, Triptolemos Foundation, Spain (10 minutes)
14.15 - 14:20	Statement by the European Commission (Mrs Kerstin ROSENOW, DG AGRI) (5 minutes)
14:20 - 14:45	Question & Answer session
14:45 - 15:45	Panel 2: 'Enabling tools and processes for agriculture'
14:48 - 14:58	Data and information
	D.Sc. Marko TURPEINEN, Adjunct Professor, Aalto University, Finland (10 minutes)
14:58 - 15:08	Process innovation
	Mr. Paolo MANTOVI, CRPA, Italy (10 minutes)

- 15:08 15:13 Statement by the European Commission (Dr. Doris MARQUARDT, DG AGRI) (5 minutes)
- 15:13 15:35 Question & Answer session
- 15:35 15:45 Closing remarks by Mr Norbert LINS