

# LPN Apprenticeship and other ideas for developing the LTC Nursing Workforce



October 22, 2021 8:30 a.m. – 2:30 p.m.

Please <u>register</u> in advance:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0qc-2urT0vE9d4 9ejr1tAwURUnD4-mZQ

#### **Goals:**

- Learn about the LPN apprenticeship pathway
- Understand ways to get involved, including how to apply to become a pilot site
- Offer your ideas to help develop the apprenticeship pathway
- Discuss other ways of developing the LTC workforce NOW
- Connect with nurse educators, LTC facility leaders, students, and state staff





Need this message in another format? Please call 800-525-0127. Deaf or hard of hearing customers:

Call: 711 (Washington Relay)

Email: civil.rights@doh.wa.gov

### Agenda

Time	Topic	Speakers
8:15 a.m.	e-Coffee (pre-meeting)	Porsche Everson
(15 min)	Check your Zoom connection, get settled, say hi to	with assistance from
	colleagues (in chat), or register for the event at the last minute	Shad Bell & Kathy Moisio
8:30 a.m.	Welcome, Introductions,	Tracy Rude &
(15 min)	& The Need for LTC Workforce Solutions	Kathy Moisio
	LPN Apprenticeship Pathway	
8:45 a.m. (15 min)	What We've Developed So Far	Mary Baroni
9:00 a.m.	What We Need to Consider: Stakeholder Forum	Mary Baroni
(30 min)	(College, LTC Employer, Home Care Aide and Nursing	Dan Ferguson
	Assistant Perspectives)	Lauri St. Ours
9:30 a.m. (10 min)	Break	
9:40 a.m. (40 min)	What We Can Learn from Maine's Experience	Joan Dolan
10:20 a.m. (30 min)	What We Need to Know	
	• Labor and Industries: Apprenticeship 101	Evan Hamilton & Aubre Nelson
	<ul> <li>NCQAC and the Nursing Program Approval Process</li> </ul>	Gerianne Babbo
10:50 a.m. (10 min)	Break	
11:00 a.m.	De-Brief and Engagement	Porsche Everson &
(15 min)	<ul> <li>Morning Take-Aways</li> </ul>	Kathy Moisio
	<ul> <li>How You Can Participate:</li> </ul>	
	Developing of the LPN Apprenticeship Pathway	
	Group Polling	
	Other Ways to Develop the LTC Workforce	e NOW

# Agenda

Time	Topic	Speakers
11:15 a.m. (45 min)	Panel Discussion	
	Nursing Technicians	Leah Meadows & Guest Nurse Technician
	Medication Assistants	Mary McKinney & Guest Medication Assistant
	Joint Appointments	Jeannine Roth
	• Early Entry Point: Paid Feeding Assistants	Laura Hofmann
12:00 p.m. (45 min)	Lunch	
12:45 p.m. (30 min)	Deeper Dives – Breakout Sessions –Round I	
	Nurse Technician	Gerianne Babbo & Sarah Bear
	Medication Assistants	Mary McKinney & Tracy Rude
	Wild Ideas (for our free-flowing brainstormers)	Vicki McNealley & Helen Myrick
	Partner Discussions	
	LPN Programs & LTC Employers:	Regional Partners
	<ul><li>North Sound</li></ul>	
	South Sound     Factory Washington	
	<ul> <li>Eastern Washington</li> </ul>	
1:15 p.m. (5 min)	Regathering & Poll	Porsche Everson
1:20 p.m.	Deeper Dives—Breakout Sessions—Round 2	
(30 min)	Nurse Technician	Gerianne Babbo & Sarah Bear
	Medication Assistants	Mary McKinney & Tracy Rude
	Wild Ideas (for our free-flowing brainstormers)	Vicki McNealley & Helen Myrick
	Partner Discussions	
	LPN Programs & LTC Employers:	Regional Partners
	<ul><li>North Sound</li></ul>	-0 - 2
	<ul><li>South Sound</li></ul>	
	<ul> <li>Eastern Washington</li> </ul>	

# Agenda

Time	Topic	Speakers
1:50 p.m.	De-Brief & Engagement	
(30 min)	<ul> <li>Wild Ideas that Just Might Work</li> </ul>	Porsche Everson &
	<ul> <li>Other Ideas that Emerged</li> </ul>	Kathy Moisio
	<ul> <li>Developing the LPN Apprenticeship Pathway</li> </ul>	
	Group Polling	
2:20 p.m. (10 min)	Wrap up and Next Steps	
	<ul> <li>Afternoon Take-Aways</li> </ul>	Porsche Everson &
	Action Items	Kathy Moisio